Voor de sfeer in en om uw woning!

Diervriendelijke tuin

De natuur in Nederland zien we steeds schaarser worden. Hierdoor hebben kleine dieren en insecten het steeds moeilijker. Toch kunt u iets terug doen. Tenslotte hebben al deze dieren ook een functie in de natuur én in de tuin!

Wilt u in het wild levende dieren aanmoedigen om een bezoekje te brengen aan uw tuin? Dan kunt u zorgen voor de juiste verblijfplaatsen zoals vogelhuisjes, vlinderkasten en vleermuiskasten, of wat dacht u van nestkasten voor egels, bijen, padden en zelfs lieveheersbeestjes. 

Al deze diertjes hebben ook nog eens een hele nuttige functie. Egels doen zich tegoed aan slakken, naaktslakken en mottenlarven. Een larve van een lieveheersbeestje kan in slechts vier weken tijd maar liefst 600 bladluizen verorberen. Ook padden zijn geduchte insecteneters die zelfs spinnen en slakken op het menu hebben staan. Hommels en bijen zijn uiterst nuttig voor de bestuiving van planten en gewassen. 

Bij Planten & zo hebben wij een ruim assortiment aan diverse artikelen waarmee u uw tuin in een handomdraai tot een waar dierenrijk omtovert.