Voor de sfeer in en om uw woning!

Knaagdieren

Knaagdieren zijn doorgaans betrekkelijk eenvoudig en vrij goedkoop te houden. Bovendien kunnen kinderen spelenderwijs al op jongere leeftijd verantwoordelijkheid dragen voor deze diertjes. De meeste knaagdieren zijn ook goed samen te houden, waardoor ze niet continu van hun baasje afhankelijk zijn als het gaat om aandacht. 

 

Konijn

KonijnIn huis heeft een konijn graag een traliekooi met een stevige bak. Kies er eentje met een hoge rand, zodat er weinig rommel uit de kooi kan vallen. Er zijn ook buitenrennen voor konijnen. Zo kunt u met een gerust hart samen buiten spelen met uw konijn zonder dat hij wegloopt.

 

 

 

Hamster

HamsterEen (dwerg)hamster kunt u het beste houden in een ruime, stevige kooi in de woonkamer. De slaapkamer is minder geschikt omdat het een nachtdier is. Hamsters zijn hele actieve beestjes, een loopradje in hun kooi is dus ook geen overbodige luxe. Zorg ook voor een stevige traliekooi zodat ze lekker kunnen klimmen en klauteren.

 

 

Cavia

HamsterAls een cavia het naar zijn zin heeft, maakt hij een heel ander geluidje dan wanneer hij opgewonden is of op een lekker hapje zit te wachten. Cavia’s zijn dagdieren en daarom extra leuk voor kinderen. Bovendien zal een cavia niet snel bijten.