Voor de sfeer in en om uw woning!

Bestrijdingsmiddelen

Sterke, gezonde planten hebben minder last van ziekten en kunnen de schade door ongedierte beter verdragen. Goede voeding, genoeg licht en voldoende water zijn dan ook de beste preventie. Maar ook in best verzorgde tuinen zijn ziekten en ongedierte nooit helemaal uit te bannen.

Deze tips geven u een stukje theorie over gewasbescherming. Wij helpen u graag met praktische oplossingen. Voorkomen is immers beter dan genezen.
Dat geldt in sterke mate voor plantenziekten als schimmels. Ondanks de natuurlijke weerstand van gezonde planten, zijn bepaalde aandoeningen bijna niet te vermijden.

Meeldauw is zo’n ziekte die in voorjaar en zomer bijna alle klim- en struikrozen aantast. Door preventief te spuiten - dus voordat u de eerste tekenen van de ziekte opmerkt - kunt u echter in veel gevallen ernstige schade voorkomen. Het grote voordeel is dat u zich hierbij kunt beperken tot milieuvriendelijke beschermingsmiddelen. Bij uw Planten & Zo vindt u biologische gewasbeschermers tegen de meest voorkomende ziekten en insecten. Als het resultaat niet afdoende is, kunt u in een later stadium altijd nog naar sterkere chemische bestrijdingsmiddelen grijpen.